Schermafbeelding 2015-10-11 om 13.30.45

Zaanse Sportbank

In het blogje over de woonbeurs dat ik vorige week postte maakte ik jullie misschien al een beetje nieuwsgierig. Maar als je een zaalsport doet of hebt gedaan herkende je het waarschijnlijk direct; het is een stuk ‘oude’ zaalvloer. Op de woonbeurs ontdekte ik namelijk het project ‘Zaanse sportbank’. Ik vind het een heel leuk en vernieuwend concept en vertel jullie er vandaag graag meer over.sfeerbeeld-01Het project ‘Zaanse Sportbank’ begint met een bekend probleem. De houtenvloeren die vroeger altijd in een sporthal geplaatst werden zijn van massief hardhout. Super sterk dus, vaak zijn deze zelfs zo goed dat ze eigenlijk nog niet aan vervanging toe zijn. Geweldige vloeren dus! Het probleem is alleen dat de overige onderdelen van de sporthallen vaak hun beste tijd wel gehad hebben. Veelal worden er daarom nieuwe sporthallen gebouwd. Zo kwam er ook een nieuwe sporthal in Zaanstad-zuid. Door deze nieuwbouw zou er een einde komen aan het ‘leven’ van sporthal ‘de Vang’. Zonde natuurlijk, want naast een prachtige hardhouten vloer lag daar ook een grote sportgeschiedenis. Om beide niet verloren te laten gaan besloten een aantal vrienden uit Zaandam van deze sportvloer designmeubels te maken.

De meubels zijn gemaakt met liefde voor de zaal en voor productdesign en dat zie je er duidelijk in terug. Elk stukje vloer heeft natuurlijk zijn eigen kenmerken en uitstraling. Er is daarom met heel veel aandacht gekeken naar de vloer en de vormgeving van het meubilair. De tafel rechts op de foto hieronder is mijn persoonlijke favoriet. Hij stond ook op de woonbeurs. Je kan heel goed zien dat de vormgeving van het onderstel prachtig aansluit bij de witte lijn op het blad.

Schermafbeelding 2015-10-11 om 13.01.21

Extra leuk is het dat er zelfs zo secuur is gewerkt dat je op kunt zoeken waar in de zaal jouw stukje hout precies heeft gelegen. Dit maakt het verhaal en de geschiedenis van het meubelstuk natuurlijk compleet. GM_DEF_sportvloerMocht je nieuwsgierig zijn naar meer ontwerpen, als je hier klikt kom je op de website van ‘Zaanse Sportbank’. Hier kun je ook zien welke stukjes vloer nog ‘verkrijgbaar’ zijn. En ook op hun Facebook pagina kun je meer informatie en foto’s vinden. Hopelijk zijn er meer gemeentes die de kracht en pracht van dit project in zien en bij de ver- of nieuwbouw van sporthallen de zaalvloer een tweede leven geven! Ik zou het tenslotte ook echt te gek vinden als ik een tafel(tje) zou hebben met een stukje zaalvloer waar ik zelf nog op gevolleybald heb.

De afbeeldingen uit dit artikel komen van de website van Zaanse Sportbank of heb ik via hen gekregen.

2 thoughts on “Zaanse Sportbank

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet op de site geplaatst* zijn verplichte velden *

Je kan HTML gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>