Schermafbeelding 2016-01-21 om 08.55.59

Wit witter witst

Dat ik gek ben op wit is jullie vast niet ontgaan. Maar er wordt me regelmatig gevraagd wat ik dan zo leuk vind aan wit. Want wit is toch saai en kil? Ik vind het tegenovergestelde waar; wit leeft! Daarom deel ik in dit artikel wat ik de voordelen vind van witte wanden in huis.

Het leukste aan wit is dat het eigenlijk nooit helemaal wit is. Naast dat er duizenden soorten wit zijn zorgt wit er ook voor dat je meer oog hebt voor bijvoorbeeld vorm, textuur en schaduw. En dan misschien nog wel het belangrijkste; wit zorgt voor ruimte. Witte wanden laten een ruimte optisch groter lijken en dat is handig als je een klein huis hebt.Schermafbeelding 2016-02-22 om 14.24.39

Wit zorgt ook voor licht en rust en dat zijn voor mij ongeveer de twee belangrijkste elementen in mijn interieur. Tegenwoordig hebben we bijna allemaal een druk en hectisch leven. Ik werk veel thuis en een lichte, rustige omgeving zorgt ervoor dat ik mij beter kan focussen op mijn werk. Daarnaast ben ik nog regelmatig in Nederland voor mijn studie. Ik ben veel en vaak lang onderweg en vind het daarom heerlijk om een rustig huis te hebben waar ik bij thuiskomst mijn hoofd leeg kan maken.Schermafbeelding 2016-02-22 om 14.24.51

Tot slot is een witte ruimte natuurlijk een prachtig canvas voor kleur. Wit is altijd goed en past overal bij. Ikzelf breng graag kleur in huis door accessoires of een bos bloemen. Deze komen vaak beter tot hun recht in een witte kamer. Maar ook natuurlijke materialen doen het beter in een witte ruimte. Schermafbeelding 2016-02-22 om 14.25.00

Schreeuwende kleuren maken mij onrustig dus als ik kleur toevoeg zijn het ook eigenlijk altijd zachte tinten. Ik hou van een monochroom palet met grijs, zwart en wit. Maar over smaak valt niet te twisten toch? Wat vinden jullie van wit?

De afbeeldingen uit dit artikel komen van Pinterest.

3 thoughts on “Wit witter witst

  1. wit is heel mooi en je kan er prachtige ruimtes met maken zolang het niet strak is allemaal ….. in ruimtes moet gewoon beweging zitten anders wordt het kil en koud !!!

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet op de site geplaatst* zijn verplichte velden *

Je kan HTML gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>