Schermafbeelding 2015-10-06 om 18.02.07

VT Wonen & Design Beurs

Yeey, het was weer tijd voor de woonbeurs! Ik vindt de beurs altijd erg leuk. Het is een heerlijke plek om wooninspiratie op te doen en nieuwe trends te bekijken. Daarnaast ga ik (bijna) altijd samen met mijn moeder en is het dus een hele gezellige dag.

De laatste jaren was de vt wonen al groots aanwezig op de beurs, maar sinds dit jaar wordt de beurs zelfs door hen georganiseerd. Helemaal niet erg, want ik ben gek op de vt wonen. Ik hou van hun stijl en vond hun stand vaak het meest inspirerend. Ik was wel ‘bang’ dat de andere onderdelen van de beurs misschien langzaam uit het zicht zouden verdwijnen en de beurs stukje bij beetje alleen maar vt wonen zou worden. Gelukkig bleek het tegendeel waar. Ik vond de beurs verfrissend, gefocust op nieuwe trends en vooral mooi vormgegeven.  Ik laat je hieronder graag zien wat ik allemaal ben tegengekomen.

Het plafond in de hal van het entree was  prachtige vormgegeven met een zachte bijna sprookjesachtige versiering. Het deed mij denken aan de ‘merry go round coatrack’ van Wieki Somers, Een lekkere binnenkomer!Schermafbeelding 2015-10-06 om 14.56.39

IMG_0206

Schermafbeelding 2015-10-06 om 15.06.35

De stand van Karwei heeft mij dit jaar positief verrast door verschillende trends naast elkaar te laten zien. Wat ik hier vooral gezien heb is dat de pasteltinten gelukkig nog een tijdje blijven, maar we ook steeds meer (Hollands) blauw zullen gaan zien in het interieur. Daarnaast viel mij op dat de koper-trend langzaam weer verdwijnt en plaats maakt voor (rosé) goud en brons. Schermafbeelding 2015-10-06 om 15.01.51

Opvallend dit jaar vond ik het aantal vloerkleden. Nu is het kleed hieronder natuurlijk niet zo groot, maar in bijna alle stands kwam ik mooie, vaak perzisch-achtige, vloerkleden tegen.IMG_0219

Schermafbeelding 2015-10-06 om 15.12.06

De styling van de vt wonen stand was ook dit jaar weer perfect voor elkaar! De industriële basis van de stand vond ik prachtig. Ik ben vooral fan van de donkere kozijnen, die zou ik in mijn eigen huis ook wel willen. Verder was er veel groen, op verschillende manieren toegepast. Ik vraag me af hoe lang zo’n planten-muurtje het volhoudt als je er echt plantjes in zet, maar het ziet er in ieder geval heel erg leuk uit. Schermafbeelding 2015-10-06 om 17.07.43

Schermafbeelding 2015-10-06 om 17.07.57

Bijna elk jaar staat deze prachtige druk-machine wel in de buurt van de vt wonen stand en ook dit jaar kon je er je eigen ontwerp op een poster laten drukken. Super leuk, maar helaas was ik niet de enige die dat vond en was het er nog al druk. Ik heb het overgeslagen, maar wie weet kan ik er volgend jaar eentje bemachtigen.Schermafbeelding 2015-10-06 om 15.15.31

Deze super leuke DIY kun je terug vinden op de website van vt wonen, ik denk erover om hem zelf te maken.IMG_0271

IMG_0275

One to live by,.. IMG_0272

Lunch time!   Schermafbeelding 2015-10-06 om 15.27.03

IMG_0244

Leuk idee! Geen nachtlampjes op een nachtkastje, maar op een stang aan de wand.IMG_0243

Hollands glorie! Een prachtige vertaling van een van Gogh in een interieur. IMG_0247

Een prachtige stoel van Strandwest. Schermafbeelding 2015-10-06 om 15.35.40

Misschien wel mijn favoriet van dit jaar, de stand met ‘Superfresco Easy behang‘. Het was duidelijk te zien dat er hier iemand met heel veel aandacht met de styling bezig geweest was. Chapeau! IMG_0326

IMG_0321

IMG_0320

Een bekende! (en wat is ‘ie’ leuk hè?). Deze vaas kwam ik vorig jaar bij de Dutch Design Week voor het eerst tegen. Hij is van Cor Unum een (keramisch) productiehuis dat samen werkt met verschillende (jonge) ontwerpers. Ik zal er helaas nog even voor moeten sparen, maar ik vind hem te gek! IMG_0310

Deze plantenkas bij het La Place-cafe zorgt voor een leuke afsluiter van de beurs. We zijn duidelijk nog niet klaar met het hele moestuintjes verhaal. En gelukkig maar, want het ziet er heel gezellig uit.IMG_0315

Oh, en nog een kleine sneak peek… Ook deze foto maakte ik tijdens mijn bezoek aan de woonbeurs. Het verhaal hierachter vertel ik jullie in mijn volgende blogpost en kunnen jullie dus vanaf donderdag 15 oktober lezen.Schermafbeelding 2015-10-06 om 19.45.45

One thought on “VT Wonen & Design Beurs

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet op de site geplaatst* zijn verplichte velden *

Je kan HTML gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>