Schermafbeelding 2015-08-31 om 14.32.26

A taste of color

Tijdens de module Trends & Styling kreeg ik de opdracht om een foto van een interieur te combineren met een food foto. Het lijkt een bizarre combinatie, want interieur en eten zou je niet snel aan elkaar linken. Maar ook al lijkt deze combinatie in eerste instantie een beetje vreemd hieronder laat ik je zien hoe ze samen één beeld kunnen vormen.

Bij het samenvoegen van de twee afbeeldingen was het kleurgebruik voor mij heel belangrijk. Ik heb afbeeldingen naast elkaar gelegd waar dezelfde kleuren, in ongeveer dezelfde hoeveelheden terugkomen. Naast het kleurgebruik heb ik ook gezocht naar gelijkheid in de vormgeving. Dit is denk ik het duidelijkst te zien in ‘a taste of dark’, ‘a taste of pastel’ en ‘a taste of white’ waarbij cirkels de hoofdrol spelen.

A taste of green
Schermafbeelding 2015-08-31 om 11.29.35

 

A taste of darkSchermafbeelding 2015-08-31 om 11.02.45

 

A taste of woodSchermafbeelding 2015-08-31 om 11.03.18

 

A taste of pastelSchermafbeelding 2015-08-31 om 11.03.31

 

A taste of pinkSchermafbeelding 2015-08-31 om 11.03.46

 

A taste of whiteSchermafbeelding 2015-08-31 om 11.04.01

De afbeeldingen die ik gebruikt heb voor vormen van deze combinaties komen van Pinterest.

Toch kwam ik erachter dat, wanneer vorm en kleur in beide afbeeldingen overeenkomen, dit niet altijd een succesvolle combinatie is. Het combineren van in dit geval afbeeldingen, maar natuurlijk ook meubilair en zelfs kledingstukken gaat, mijn inziens, vooral over het zoeken naar een bepaalde ‘sfeer’. De losse onderdelen moeten hetzelfde gevoel bij je oproepen om samen een kloppende combinatie, interieur of outfit te kunnen vormen. Styling blijkt dus vooral een gevoelskwestie.

Ik ben erg benieuwd welke combinatie jullie het beste vinden, laat het me weten bij de reacties hieronder.

 

7 thoughts on “A taste of color

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet op de site geplaatst* zijn verplichte velden *

Je kan HTML gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>