Schermafbeelding 2016-01-12 om 15.29.00

Pikaplant Jar

Ik hou van groen in huis. Naast mijn moestuintje in de vensterbank heb ik wat kamerplantjes en haal ik wekelijks een verse bos bloemen. Maar ook al durf ik wel te zeggen dat ik groene vingers heb, planten onderhouden blijft best een gedoe.

Of het nou komt door te weinig of juist te veel water en zonlicht; op mijn vetplanten na moet ik alles in huis eens in de zo veel tijd vervangen omdat het dood is. Pikaplant Jar is een plant waar je zo goed als nooit naar om hoeft te kijken, een ideale oplossing dus! Ik ontdekte de Pikaplant Jars drie weken geleden tijdens het winkelen in de stad. Ik zag ze in de winkel Juttu op de Meir hier in Antwerpen. Een leuke winkel trouwens, dus mocht je even tijd hebben; hij is het bezoeken zeker waard.  Het trok direct mijn aandacht aangezien ik gek ben op weckpotten en deze er heel bijzonder uitzien.

Schermafbeelding 2016-02-22 om 14.25.17

De Pikaplant Jar is een glazen pot met een koffieplantje erin. De planten worden voorzien van water en voedingstoffen voor ze de Jar in gaan. Hierna wordt de Jar hermetisch afgesloten. Het water en de voedingstoffen in de Jar worden door de plant hergebruikt waardoor hij zo goed al onderhoudsvrij is. Zo heb je niet de lasten, maar wel de lusten van het plantje. Hij komt zeker op mijn verlanglijstje voor het nieuwe huis!

Pikaplant heeft naast de Jar nog twee andere systemen ontwikkeld om planten te bewateren; de Tableau en de One. Meer informatie en de afbeeldingen uit dit artikel kun je vinden op hun website.

One thought on “Pikaplant Jar

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet op de site geplaatst* zijn verplichte velden *

Je kan HTML gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>