Schermafbeelding 2016-05-11 om 14.17.40

Less stress!

We leven in een snelle wereld waarin er 24 uur per dag veel van je gevraagd wordt. De werkdruk is hoog en dat zorgt voor een stressvol leven. De grote vraag is dus; hoe om te gaan met stress? Vandaag deel ik mijn tips.

Beweeg! Als je regelmatig fysiek actief bent, ben je namelijk mentaal weerbaarder en dus stressbestendiger. Maak van sporten iets leuks en doe dit met regelmaat.

Me-time! Heel belangrijk; maak tijd voor jezelf. Dit stond bij mij ook altijd ergens onder aan het lijstje, maar tussendoor leuke dingen doen of een avondje even wat anders doen kan echt het verschil maken. Je haalt er plezier uit en het geeft je weer nieuwe energie.

r i v i e r e n h o f 🌳

A photo posted by M I R T E K A G E R (@mirtekager) on

Controle! Het gevoel van controleverlies zorgt bij mij meestal voor de grootste stressbeleving. Zorg dus dat je de touwtjes weer in handen krijgt. Ik maak dan vaak een lijstje van met wat ik nog moet doen. Schrap onnodige taken en probeer wat vaker nee te zeggen.

Gezond! Eigenlijk weten we dit allemaal wel; ongezonde gewoonten als alcohol, sigaretten, koffie en ongezond eten verhogen het stresslevel. Wanneer je het druk hebt schiet goed voor jezelf zorgen er vaak bij in. Ga dus op zoek naar een manier om dit toch te doen. Zorg bijvoorbeeld standaard voor een gezonde maaltijd in de vriezer. Zo voorkom je dat je ongezond gaat snacken op een drukke dag. Of ga ’s middags eventjes een (half) uurtje naar buiten. Dan heb je ook direct weer wat beweging gehad.

g o o d m o r n i n g 🍶 #morning #breakfast #marble #granola

A photo posted by M I R T E K A G E R (@mirtekager) on

Efficiënt! Werk slimmer, niet harder. Hoe ik zo productief mogelijk werk schreef ik in het artikel; Thuiswerken, hoe doe ik dat?

Deel! Draag je zorgen niet alleen maar deel ze met je omgeving. Zoals mijn vader altijd zegt: ‘Moeilijke dingen moet je samen doen’. Iedereen kijkt op een andere manier naar zaken. De blik van een ander kan verrijkend zijn. En heb je geen ‘advies’ nodig. Dan is het ook wel eens lekker als iemand gewoon naar je luistert.

Mums wisdom 🌾 #beach #walk #sea #mum

A photo posted by M I R T E K A G E R (@mirtekager) on

Accepteer! Tot slot; wees niet bang voor stress. Stress hoort bij het leven en je kunt het daarom het beste gewoon accepteren. Als je je focust op het hebben van stress of de negatieve kant ervan zul je er meer last van hebben. Neem het dus zoals het komt en probeer je te richten op het positieve.

Heb jij vaak last van stress en hoe ga jij hier mee om? Heb je een goede tip, laat hem dan achter in een reactie!

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet op de site geplaatst* zijn verplichte velden *

Je kan HTML gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>