Schermafbeelding 2015-12-16 om 20.36.11

Industrial Chic

Als je mijn diary’s volgt dan wist je dit waarschijnlijk al, maar woensdag 25 november had ik mijn toetsing voor de module ontwerpen en styling. Vorige week kreeg ik bericht dat ik de module positief heb afgerond en vandaag deel ik dan ook graag mijn ontwerp.

Voor deze module kreeg ik de opdracht om een kliniek voor esthetische chirurgie te ontwerpen. De doelgroep, het concept en de behandelingen mochten we zelf invullen. Ik besloot een kliniek te ontwerpen voor een zakelijke doelgroep. Deze doelgroep bestaat uit jonge vrouwen die veel tijd aan hun werk besteden, een druk bestaan hebben en veel waarde hechten aan hun uiterlijke verschijning. Ze komen na hun werk of tussen hun afspraken door langs in de kliniek voor een ‘snelle’ behandeling. De behandelingen die in de kliniek uitgevoerd zullen/kunnen worden zijn vooral kleine huidcorrecties die niet te veel tijd kosten. (Verwijderen van moedervlekken en/of pigmentvlekken, Botuline Toxine (botox), laserbehandeling (couperose en/of gesprongen vaatjes), littekencorrectie, laser- en IPL-behandelingen)

Schermafbeelding 2015-12-15 om 12.56.54

Net als in de meeste van mijn ontwerpen heb ik bij dit ontwerp gebruik gemaakt van een contrast. In de kliniek zal een samenvoeging van de tegenstellingen tussen industrieel en en chic te vinden zijn. Waar industrieel vaak juist hard en robuust is, straalt chic comfort en luxe uit. De combinatie hiervan moet leiden tot een chic maar ook hard en zakelijk interieur. Ik heb gebruik gemaakt van materialen als beton, glas, stof en metalen.Schermafbeelding 2015-12-15 om 12.56.36

Op de linker afbeelding hierboven zie je de beeldende vertaling van mijn concept. De diamantvorm die je hierin ziet speelt een grote rol in het ontwerp. Op de rechter afbeelding kun je zien hoe deze in de plattegronden terug komt.

Schermafbeelding 2015-12-15 om 12.57.11
In het gebouw is een vide. Aan dit ‘open’ gedeelte zijn de ontvangst- en wachtruimtes geplaatst. Om in te spelen op mijn doelgroep heb ik in de wachtruimtes niet alleen zitjes maar ook tafels geplaatst. Hierdoor kan de wachttijd nuttig besteed worden door bijvoorbeeld nog snel even een mailtje te beantwoorden. Daarnaast is er een personeelsruimte en zijn er vijf behandelruimtes in het ontwerp terug te vinden. Schermafbeelding 2015-12-15 om 12.57.33Op mijn eigen tekeningen na komen alle afbeeldingen van Pinterest. Mijn Pinterest bord met inspiratiebeelden kun je hier terug vinden.

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, laat ze vooral achter bij de reacties hieronder.

 

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet op de site geplaatst* zijn verplichte velden *

Je kan HTML gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>