Omslagfoto ontwerp beganegrond

Het ontwerp van de begane grond

Al vanaf de eerste keer dat we ons huis binnen kwamen, zag ik, naast een flink project, vooral veel mogelijkheden. Door muren uit te breken, deuren te verplaatsen en muren bij te bouwen ontstaat er veel meer ruimtelijkheid. Mijn hoofd zit al weken vol ideeën en samen met Felipe heb ik een ontwerp gemaakt dat perfect bij ons past. Zoals beloofd, deel ik vandaag een deel van het ontwerp met jullie.

Zoals ik al in mijn vorige video vertelde, beginnen we met het verbouwen van de begane grond en werken vervolgens steeds verder naar boven. Op de plannen van bijvoorbeeld de badkamer en de slaapkamer zullen jullie dus nog even moeten wachten. Maar hieronder vinden jullie wel alvast het ontwerp voor de begane grond. Op de linker plattegrond hieronder is te zien hoe het huis was toen we het kochten. Op de plattegrond rechts kun je zien hoe het uiteindelijk wordt.

Schermafbeelding 2016-03-23 om 20.40.20

Ik kan me goed voorstellen dat je bij het zien van de plattegrond niet direct een beeld krijgt wat deze ingrepen ruimtelijk zullen opleveren. Om dit beter te kunnen laten zien heb ik het ontwerp uitgewerkt in Sketchup. De onderstaande video geeft je een korte rondleiding en toont hoe onze begane grond er (ongeveer) uit zal komen te zien.

Wat vinden jullie van de plannen? Tips en/of leuke ideeën zijn altijd welkom, laat ze hieronder achter in een reactie. En heb je nog vragen? Stel ze gerust!

5 thoughts on “Het ontwerp van de begane grond

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet op de site geplaatst* zijn verplichte velden *

Je kan HTML gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>