Schermafbeelding 2016-01-05 om 10.52.32

Make your dreams come true!

Het nieuwe jaar is al weer bijna een week bezig en dat betekent als vanzelfsprekend dat je iedereen over goede voornemens hoort. Zelf had ik daar nooit zo veel mee, tot ik tijdens het opstarten van Studio MIKA het concept ‘vision board’ leerde kennen.

Ik heb genoeg dromen, altijd gehad ook. Maar mijn goede voornemens kwamen nooit zo van de grond. In januari lukt het mij altijd nog wel om ‘wat’ meer te gaan sporten maar vanaf februari zit ik ’s avonds regelmatig weer met een smoes voor de televisie (met chocola…). Naast dat mijn goede voornemens vrijwel elk jaar hetzelfde zijn, dacht ik ook nooit in december: ‘Dit heb ik echt goed gedaan’. Het maken van goede voornemens werkte daardoor vaak juist eerder deprimerent dan motiverend. Met die reden ben ik eigenlijk ‘een soort van’ gestopt met het hele goede voornemensding. Tot ik halverwege vorig jaar het concept ‘vision board’ leerde kennen. Ik ontdekte dat de manier waarop je jezelf de voornemens stelt grote invloed heeft op de uitvoering ervan.

Het eerste waar ik achter kwam is dat wanneer je een droom uitspreekt het een doel wordt. Het maken van goede voornemens heeft daarom wel degelijk zin, want wanneer je een droom of voornemen uitspreekt maak je er een doel van. Zoals ik al zei ben ik een echte dromer. Ik kan uren bezig zijn in mijn hoofd en dat vind ik heerlijk. Maar zo lang het alleen maar in mijn hoofd zit, brengt het me nergens. Door mijn dromen uit te spreken deel ik ze met mijn omgeving, dit kan werken als een stok achter de deur. Daarnaast, misschien nog wel het belangrijkste, is dat ik ze dan ook voor mijzelf uit spreek.

Naast het uitspreken van mijn doelen heb ik gemerkt dat het belangrijk is om goed na te denken wat die doelen precies inhouden. Ik stel mezelf dan vragen als: ‘Wat wil ik hiermee bereiken?’, of ‘Waarom wil ik dit zo graag?’. Door wat meer aandacht te besteden aan het formuleren van een doel kom je er vaak achter dat er een doel achter het doel zit. Zo bleken mijn doelen als gezonder eten of meer sporten eigenlijk gaan over mezelf fit en energiek voelen. Daarnaast is het fijn om je doelen concreet te maken. Wil je meer sporten, wat is dan meer? Zo wil ik drie keer in de week een uur sporten. Als ik dat gedaan heb, dan heb ik mijn doel bereikt. Door concreet te maken wat je wilt bereiken, weet je ook wanneer je tevreden mag zijn met het resultaat. En dat laatste is het belangrijkste maar gelijk ook het moeilijkste van alles.

Als je eenmaal uitgesproken hebt wat je doelen zijn en je een duidelijk idee hebt wat ze inhouden, dan komt het leukste onderdeel. Tenminste dat vind ik. Ik heb namelijk ontdekt dat het heel goed werkt om mijn doelen beeldend te maken. En om dat te doen kun je een vision bord maken. Een vision board is eigenlijk niet meer dan een collage van beelden die gaan over je doelen. Dit kan gaan over materiele zaken: je droomhuis of een auto die je wilt.  Reisbestemmingen: die ene stad die je nog graag wilt bezoeken. Werk: een baan of functie die je graag wilt. Hobby’s, sport maar bijvoorbeeld ook over mensen. Misschien is er iemand met wie je meer tijd wilt doorbrengen? Een beeld zegt meer dan duizend woorden, dus zorg dat je al je dromen in de beelden terug kunt vinden.

Je kunt de collage samenstellen uit tijdschrift plaatjes, maar ik heb (voor de verandering 😉) pinterest gebruikt. Ik heb mijn collage met het programma inDesign gemaakt, maar je kunt hem natuurlijk op heel veel andere manieren in elkaar knutselen.

Hieronder deel ik mijn vision board van 2016 met jullie.Schermafbeelding 2016-02-22 om 14.25.33

Een aantal doelen die je hierop terug kunt vinden zijn:

Vaker (in ieder geval één keer per maand) met mijn laptop naar een koffiebarretje in de stad. Ik vind dat soort plekken altijd heel inspirerend en ze lenen zich perfect om er een uurtje of twee te werken, maar ik doe het nog te weinig.

Mezelf fitter en energieker voelen. Afgelopen jaar heb ik een maand suikervrij gegeten. Ik heb mezelf nog nooit zo goed gevoeld als die periode. Tijd dus om dat weer op te pakken. Daarnaast wil ik, zoals ik al zei drie keer in de week gaan sporten en tijd inplannen om te ontspannen.

Sinds halvewege 2015 eten Felipe en ik op de zondagen dat we thuis zijn een ontbijtje op bed. Een heerlijk momentje samen, dus die gewoonte hou ik er in 2016 graag in.

En natuurlijk wordt 2016 het jaar van ons nieuwe huisje! Hierover heb ik natuurlijk nog meer dromen dan op mijn vision board terug te vinden zijn. Maar ik ben van plan daar een andere collage voor te maken.

Ik hoop dat mijn vision board jullie een beetje geinspireerd heeft. Vergeet niet om je collage een plek te geven waar je hem regelmatig tegen komt. Ik gebruik hem als bureaublad op mijn laptop, maar je kunt hem natuurlijk ook ergens in huis of op je werkplek hangen.

3 thoughts on “Make your dreams come true!

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet op de site geplaatst* zijn verplichte velden *

Je kan HTML gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>