Schermafbeelding 2016-06-09 om 19.41.34

Design District 2016, mijn favorieten

Vorige week ging ik langs bij het Design District in Zaandam. Het vakevenement voor iedereen die zich bezig houdt met interieur en Design. Altijd leuk om inspiratie op te doen en nieuwe producten/concepten te leren kennen. Vandaag deel ik een aantal van mijn ontdekkingen.

Ik werd door de Zaanse Sportbank uitgenodigd voor het evenement. Een bedrijf dat ik vorig jaar leerde kennen op de woonbeurs. Ik heb daarna een blogpost geschreven waarin ik hun prachtige designmeubels met jullie deelde. Mocht je die nog niet gelezen hebben, klik dan even hier.

Een van de eerste dingen die ik tegen kwam was het merk Hotsofa. Een bedrijf dat eindelijk iets doet aan/met de vaak lelijke verwarmingselementen. Ze hebben banken ontworpen die de onbruikbare ruimte bij radiatoren transformeert in zitplaatsen. Ideaal voor openbare ruimtes als scholen, vliegvelden, kantoren etc. Maar zelfs in woningen kan het een ruimtebesparende oplossing zijn. De zithoogte is namelijk 47cm en sluit daardoor goed aan bij bijvoorbeeld eettafels. Meer over de Hotsofa vind je op hun website.
Schermafbeelding 2016-06-09 om 17.11.01
Ook de ontwerpen van Monsieur Tricot trokken direct mijn aandacht. De lampen, handgemaakt in een atelier in Antwerpen, zijn weerbestendig en kunnen daardoor zowel binnen als buiten gebruikt worden. De verlichting is onderhoudsvriendelijk en zowel in een grove als fijne steek te verkrijgen Het strijklicht, goed te zien op de rechter afbeelding, zorgt voor een speels effect. Prachtig als je het mij vraagt. Meer informatie over de lampen kun je vinden op de website van Monsieur Tricot. Maar je kunt ze ook volgen op Facebook en Instagram.
Schermafbeelding 2016-06-09 om 17.45.21
Ook op het buitenterrein was veel moois te bewonderen. Zo was ik op slag verliefd op het (buiten)meubilair van Net-Echt. De meubelen lijken van beton maar dat zijn ze niet. Het is gemaakt van een lichtgewicht, oersterk en duurzaam materiaal. Perfect, want zo heb je wel de lusten maar niet de lasten van beton. De ontwerpen zijn minimalistisch van vorm maar hebben een krachtige uitstraling. De website van Net-Echt is trouwens zeker een bezoekje waard, vooral het kopje projecten staat vol met inspiratiebeelden! Verder kun je Net-Echt nog volgen via Facebook.
Schermafbeelding 2016-06-09 om 16.45.49

De afbeeldingen in dit artikel komen van de websites van Hotsofa, Monsieur Tricot en Net-Echt.

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet op de site geplaatst* zijn verplichte velden *

Je kan HTML gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>