Schermafbeelding 2015-09-03 om 14.19.30

Billy’s nieuwe vrienden | 2015

Afgelopen weekend viel de nieuwe IKEA-catalogus bij mij in de bus. En ook al ken ik veel interieurliefhebbers die niet zo van IKEA houden, ik vind ze te gek! IKEA zorgt al jaren voor betaalbare woninginrichtingsproducten en maakt een leuk interieur daarmee voor vrijwel iedereen toegankelijk. Ik vertel jullie daarom graag iets meer over twee van de nieuwe, mijn favoriete, collecties van IKEA.

Misschien wel de leukste toevoeging aan het IKEA assortiment is het draadloos opladen. De smartphone is de laatste jaren een vast onderdeel geworden van ons leven. We staan er mee op, en gaan er mee naar bed. Als je net als ik je telefoon ook als wekker gebruikt, kun je dit zelfs letterlijk nemen. Helaas bestaan er (nog) geen accu’s die mijn telefoonverslaving aan kunnen. Met als resultaat dat ik minstens één keer per dag mijn telefoon moet opladen en overal waar ik ga en sta niet alleen mijn telefoon, maar ook de oplader met me mee sleep. IKEA heeft met het draadloos opladen iets bedacht dat het opladen in huis en bijvoorbeeld op kantoor een stuk gemakkelijker maakt.

Schermafbeelding 2015-09-03 om 11.41.26

Naast het feit dat draadloos opladen gewoon erg handig is, zorgt deze collectie er ook voor dat dit mooi en zelfs redelijk onzichtbaar kan. Zo kun je de oplader zelf inbouwen in je bestaande meubilair, een oplaadplaat neerleggen of meubilair kopen waar het oplaadsysteem al in zit. Het nachttafeltje SELJE is mijn persoonlijke favoriet en staat op mijn ‘wish-list’. Meer over het draadloos opladen van IKEA vind je hier.

Steeds vaker wordt de herkomst van producten en de ingrediëntenlijsten van verpakkingen belangrijk gevonden. ‘Home made’ is hip en ik ben er groot fan van. Ik eet gezond en vind het belangrijk om te weten wat er in mijn eten zit. Ik kook daarom graag met verse producten en maak bijna nooit iets klaar uit een potje. Een paar maanden geleden ben ik, net als de rest van Nederland en België, los gegaan met de moestuin potjes van Albert Heijn. Het resultaat hiervan is nog altijd een vensterbank vol met kruidenplantjes. Toen ik de HEMSMAK collectie van IKEA zag maakte mijn hart dan ook een sprongetje.

Schermafbeelding 2015-09-03 om 12.10.32

Naast massa’s potten, blikken, emmers, karaffen en flessen zijn er ook labels en etiketten aan deze collectie toegevoegd. Helaas is de HEMSMAK collectie maar tijdelijk verkrijgbaar. Mocht je het dus net zo leuk vinden als ik, moet je niet te lang wachten. De KORKEN serie, een vergelijkbare serie met leuke voorraadpotten, zit gelukkig wel gewoon in het vaste assortiment.

Heb je nog een oude IKEA-catalogus in huis? Je kunt hem een tweede leven geven. IKEA België bedacht samen met DDB Brussels een milieuvriendelijke oplossing om de miljoenen oude catalogussen te recyclen (of voor de Belgen onder ons; recycleren). Op twaalf september kun je in alle Belgische IKEA-vestigingen je oude catalogus inleveren. De pagina’s zullen worden versnipperd en eindigen in een door Charles Kaisin ontworpen kussen.

3798309Het patroon van het KÜSS kussen is geïnspireerd op de chemische structuur van cellulose, de natuurlijke grondstof van papierpulp.
De afbeeldingen uit dit artikel komen van de website van IKEA.

2 thoughts on “Billy’s nieuwe vrienden | 2015

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet op de site geplaatst* zijn verplichte velden *

Je kan HTML gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>