Schermafbeelding 2015-11-18 om 16.20.47

Een nieuw project!

Yeeey, we hebben een huis gekocht! Of eigenlijk kan ik beter zeggen, we hebben een project gekocht. In dit artikel vertel ik hoe we onze zoektocht naar een ander huis startten, waar we tegenaan liepen, hoe we ons huis vonden en hoe het nu verder zal gaan.

Onze zoektocht naar een nieuw huis begon ongeveer aan het begin van de zomer, nu een maand of zes terug. Op dit moment wonen we in een appartement in de buurt van Park Spoor Noord in Antwerpen. Een heerlijk appartement trouwens. Maar we willen graag een groter huis met het liefst 2 slaapkamer(s). Sowieso zouden we graag wat meer leefruimte hebben. Daarnaast huren we op dit moment en willen we graag iets kopen. En dat is misschien wel het belangrijkste om te doen voor je begint met zoeken; bedenk goed wat je wilt. Naast meer ruimte wilden wij vooral graag in de buurt blijven van ons huidige adres. En nu ik toch tips aan het geven ben; neem rustig de tijd om te zoeken. Hopelijk ben je, mocht je naar een huis gaan zoeken, in de luxe positie dat je op het moment van je zoektocht ergens woont waar je niet snel uit moet. Want door rustig de tijd te nemen leer je de markt een beetje kennen en komt er achter wat je vooral niet wilt. Dat was bij ons zo tenminste.

We hebben voor we dit huis vonden drie appartementen bekeken en twee nieuwbouw projecten. We kwamen er al snel achter dat nieuwbouw niet echt iets voor ons was. Naast dat het relatief duur is, je betaalt namelijk nog 21%btw (waar je overigens wel 10 jaar bouwgarantie voor terug krijgt), houden wij erg van het ‘oude’ karakter van huizen en bij nieuwbouw is dat er simpelweg (nog) niet. Bij de bezichtigingen van de drie appartementen vonden we niet wat we zochten. Één keer dachten we dat we het ‘perfecte’ appartementje gevonden hadden. Maar toen bleek bij de tweede bezichtiging dat de isolatie erg slecht was of beter gezegd er gewoon niet was. Mede daardoor was de prijs van het huis totaal niet in verhouding met de ‘kwaliteit’. En dat is dat direct nog een tip: neem bij een bezichtiging iemand mee die verstand van zaken heeft! In ons geval was dit Felipe zijn vader, die veel in de bouw doet, en een vriend van ons die makelaar is. Dit heeft ons een hoop misère bespaard.

Schermafbeelding 2015-11-18 om 12.01.11 1Op deze foto is Felipe het compromis aan het tekenen. Want uiteindelijk vonden we een huisje of zoals ik al eerder zei, een project. Op de website van de makelaar stond dat het huis ‘instapklaar’ was, maar dat is het in onze ogen zeker niet. We zullen er nog flink wat werk aan hebben. Er ‘moeten’ delen van muren uit, een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer geïnstalleerd worden, in alle kamers moet een nieuwe vloer of moet de vloer gerenoveerd worden, het behang (ongeveer 3 lagen) moet van de muren af en sommige muren zullen op nieuw gestuct moeten worden. En op de zolder, die op dit moment niet benut wordt, willen we onze slaapkamer maken.

Veel werk dus, maar gelukkig hoeft het niet morgen af te zijn. Het plan is op dit moment om het sloopwerk te doen voor we verhuizen (ergens in februari). Daarna zullen we tijdelijk boven gaan wonen zodat we het gelijkvloers aan kunnen pakken. Zodra dat is klaar is zullen we de zolder doen en tot slot de eerste verdieping. Het zal vooral de eerste maanden een beetje behelpen zijn, maar dat moeten we er dan maar voor over hebben, toch?!

Het wordt een groot maar vooral leuk avontuur dat ik vanzelfsprekend graag met jullie wil delen! Ik weet alleen nog niet precies hoe. Natuurlijk zal ik foto’s maken van voor en na de verbouwing omdat het leuk is om de verandering te kunnen zien. Maar het lijkt mij ook leuk om wat tussenstappen met jullie te delen. Bijvoorbeeld; de zoektocht naar een nieuwe keuken of antwoord op de vraag willen we wel of geen vloerverwarming en waarom? Ik ben benieuwd naar wat jullie graag zouden willen weten/volgen. Mocht je nog leuke ideeën, tips of vragen hebben, laat gerust een reactie achter onder dit artikel of op mijn Facebookpagina, ik hoor ze graag!

Als het goed is krijgen we halverwege januari de sleutels. Keep u posted!

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet op de site geplaatst* zijn verplichte velden *

Je kan HTML gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>