Schermafbeelding 2016-03-14 om 12.19.34

Stenen verrassing

Al twee weken zijn wij druk aan het klussen in ons nieuwe huis. We hebben alle wanden en vloeren ‘gestript’ en nu het stof langzaam naar beneden dwarrelt is de oude constructie steeds beter te zien. We vallen van de ene in de andere verrassing en vandaag deel ik er één van. 

Natuurlijk is niet alles wat je tegen komt even leuk. Zo bleken er bijvoorbeeld twee enorme (regen) water putten onder de aanbouw te zitten. Ze zijn de oorzaak van het water in de kelder. Goed op te lossen en geen wereldramp natuurlijk, maar het dichtmaken van die putten is een projectje op zich. Gelukkig komen we verder vooral leuke dingen tegen. Achter de schrootjes, de drie lagen behang en een laag oud stucwerk blijken prachtige bakstenen wanden te zitten.Schermafbeelding 2016-03-14 om 10.37.49Bovenstaande foto’s heb ik vorige week gemaakt. Op de linker foto is goed te zien dat zelfs de balkenconstructie te voorschijn kwam. Hier nog wel wat restjes stuc op de muur. Om dit weg te krijgen hebben we de muur eerst schoon geveegd en daarna bewerkt met een draadborstel. Op de rechter foto zie je ons ‘proef’ stukje. Een feestje om naar te kijken als je het mij vraagt. Een aantal wanden in ons huis worden dus zo, de andere wanden laten we stuken en worden wit. Hierdoor ontstaat er een contrast tussen oud en nieuw. Het eind-resultaat laat nog even op zich wachten maar zal ik over een tijdje natuurlijk met jullie delen.

Benieuwd hoe het er ongeveer uit komt te zien? Hieronder vind je een aantal inspiratiebeelden.Schermafbeelding 2016-03-14 om 11.06.56

Schermafbeelding 2016-03-14 om 11.06.45

Beelden: 1: Just The Design  2: Interior Junkie 3: Decouvrir Design 4: Judith van Mourik

4 thoughts on “Stenen verrassing

  1. Tjonge fors project ! Ik moet wel erg lachen om de combi badkamer-keuken. Meteen allerlei beelden bij. Heb er alle vertrouwen in dat t mooi wordt een ben heel nieuwsgierig.

Reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet op de site geplaatst* zijn verplichte velden *

Je kan HTML gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>